Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Det receptfria medlet Alli kan ge flera biverkningar.

Enligt bl.a. uppgifter på BBC:s hemsida anser forskarna nu att det finns ett tydligt samband mellan solarier och hudcancer.

"Kalciumrika mjölkprodukter under barndomen kan förlänga livet, enligt en ny studie."

I Svenska Dagbladet finns en artikel rubricerad "Kolhydratätare var smalast". "Många populära bantningsmetoder pekar ut kolhydraterna som boven i vår kost. Men en ny kanadensisk studie visar tvärtom att de som äter mycket kolhydrater är smalast."   Det låter...

En österrikisk journalist, Jane Bürgermeister, stämmer WHO (World Health Organization), FN och medlemmar av olika regeringar och företagsledningar inför domstol, för att avsiktligt försöka skapa en pandemi av svininfluensa.

Kvinnor som äter mycket "kolhydrater av fel sort" löper mycket högre risk att få den näst vanligaste typen av bröstcancer, enligt en ny studie från Karolinska institutet.

Lantbrukets Affärstidning, ATL: "Från att framförallt ha odlats kring Kalmar och på Öland har grödan spritt sig till bönder i den norra delen av länet. Robert Johansson, mjölkbonde utanför Högsby har ökat sin majsareal med närmare 50 procent, rapporterar...

Enligt TT väger över hälften av befolkningen för mycket i 11 av de 30 medlemsländerna.

Prof em Anders G Olsson har idag skrivit en replik till Ralf Sundbergs mfl artikel om kolesterolet

I en femårig studie på 20 000 personer ska man undersöka hur tillskott av D-vitamin och omega 3 påverkar kroppen.

Idrottsmedicinaren Joakim Dettner skriver om Frank Nilsson bok "Istället för doping" och om debattartikeln om kolesterol i SvD.

Nu har försök inletts med glukagoninjektioner på laboratorieråttor för att få bukt med övervikt.

EU stödköper smör för att lagra och därmed hålla uppe priserna.

Regeringen undertecknade 24 juni 2009 ett samarbetsavtal med livsmedelsbranschen, som tillsammans med Livsmedelsverket skall arbeta för ”bra matvanor i Sverige”.

Biologen och författaren Lars Wilsson har nyligen kommit ut med boken "Rädda vår mat" (Optimal förlag) vilken är en bearbetning av den tidigare "Naturlig mat"

Senaste tiden har uppgifter framkommit som antyder att halvsvält leder till längre liv. Forskning visar att frågan är mer komplicerad.

Docent Ralf Sundberg i en kort radiodebatt med professor Annika Rosengren från Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Docent Ralf Sundberg uttalar sig apropå debattartikel om kolesterol.

I dagens Svenska Dagbladet finns en debattartikel innehållande omtumlande fakta om kolesterol. Artikeln är skriven av prof.em. Lars Werkö, prof. em. Tore Schersten samt LCHF.se-medarbetaren, docent Ralf Sundberg.

I dagens Aftonbladet redovisas Livsmedelsverkets syn på det mättade fettet och vad som händer om man minskar på det med bara 10 gram om dagen.

Vad innehåller snabbmaten egentligen? Det är en fråga man kan ställa sig efter att ha sett denna filmsnutt.

I helgen har jag varit i Vansbro, stått i monter och gjort reklam för LCHF-kostens fördelar för den som idrottar och för min bok ”Istället för doping”.

Forskare har låtit möss med alzheimers få vatten med koffein i. Deras minnes- och tankeförmåga har därvid förbättrats intill vad som är normalt för en frisk mus.

Nyckelhålsmärkningen fyller 20 i år och detta ska enligt Livsmedelsverkets hemsida firas

Just nu är risken för att barn insjuknar i typ 1-diabetes låg i Norden – men hög i Australien och på Nya Zeeland. I alla fall tyder resultaten från en stor finsk studie på att det förhåller sig så, skriver Dagens Medicin.

De nya datoriserade metoderna som försöker fastställa risken för hjärtdöd genom att kombinera flera olika riskfaktorer ifrågasätts. Kritiker varnar för alltför höga siffror som kan leda till att människor behandlas i onödan, skriver SvD.

En mammas vikt och det hon ökar under graviditeten påverkar döttrars risk för fetma årtionden senare. Detta framgår av en studie vid University of North Carolina at Chapel Hill's School of Medicine. "Om vi kan hjälpa kvinnor att nå en hälsosam vikt innan...

Carolina Gynning berättar om hur hon håller formen

Enligt svenska Yle är endast 30 % av fettlevrarna alkoholrelaterade.

Den artificiellt sötade Coke Zero-drycken har förbjudits i Venezuela.

LCHF.se är på plats i Visby under hela politikerveckan.

Cateringföretaget Sodexho som inte rosat marknaden vann en upphandling om sjukhusmatleveranser. Det mesta tyder på att upphandlingsunderlaget var skräddarsytt för Sodexho.

I slutet av augusti startar en ny webbtjänst där patienter ska kunna jämföra kvaliteten hos olika vårdgivare, uppger Dagens Medicin.

LCHF.se har öppnat efter 6 månaders planering