Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Enorm uppslutning till höstens första stora seminarium.

På söndag den 30 augusti drar höstens första LCHF-seminarie igång.

Nutrition and Metabolism Society kommenterar det senaste utspelet mot lchf från kostetablissemanget:

Forskare använder muterade möss framställda genom “genetic engineering” att vara extra mottagliga för hjärtsjukdom för att “bevisa” att kolhydratreducerad kost skulle skada kärlen.


Av Docent Ralf Sundberg

Efter flera fall av allvarliga leverskador i samband med användning bantningspreparatet Xenical har den amerikanska myndigheten FDA nu startat en säkerhetsanalys av läkemedlet, rapporterar Dagens Medicin.

Xenical, dvs orlistat verkar genom att blockera upptaget av fett från tarmen genom att hindra att fett spjälkas. Djurstudier har visat att endast en liten del av ämnet absorberas. De toxiska effekter man får vid kronisk överdosering....

Vilken mat är bäst för diabetiker?

Professor Jan Liliemark på Läkemedelsverket: "Vaccinet kan ge förlamning".
Professor Sven Britton: "Vaccineringen kan vara onödig".
Frågor och svar om svininfluensan.

Låg D-vitaminnivå kan nästan fördubbla risken för hjärtkärlsjukdom hos diabetiker.

Från ESCs (European Society of Cardiology) årliga kongress i München (2008): En stor studie visar att statiner inte har någon effekt vid hjärtsvikt.
Däremot har omega 3 (fiskolja)effekt.

Professor Hans Rosling gör jämförelsen med medias brist på bevakning av den långt allvarligare spridningen av tuberkulos i världen.

Det vaccin mot svininfluensa som beställts når Sverige i mitten av september. Det har endast testats på 60 personer!

En riktig karl går inte till doktorn. Åtminstone inte enligt män uppvuxna i mellanvästern i USA.
[Dagens Medicin]

Nu får den planerade massvaccineringen kritik även från politiskt håll och från influensaforskare.
Samtidigt håller influensan på att klinga ut i Europa, Australien och Nya Zeeland.

En uppstickare i restaurangbranschen planerar att utmana Uppsala kommun på hemmaplan. Med ekologiskt och närodlat hoppas förtaget ta marknadsandelar bland förskolor och äldreboenden.
[UNT]

Diabetes typ 2 var nästan dubbelt så vanligt hos personer som haft cancer i barndomen jämfört med friska syskon. Och efter strålbehandling var risken betydligt större.
[Dagens Medicin]

Karin Ahlborg skriver om sin syn på Livsmedelsverket insatser

GlaxoSmithKline förbereder sig för att sälja vaccin mot svininfluensa för miljarder dollar i år. Sammantaget kommer vaccintillverkarna att tjäna 50 miljarder dollar!

En ny analys kan leda till att tillskott av omega-3 (fiskolja) rekommenderas som dagligt intag.


Ge inte Tamiflu till barnen, varnar brittiska forskare. Riskerna med läkemedlet överväger eventuella fördelar.

En amerikansk studie antyder att positiva kvinnor får färre hjärtsjukdomar och längre liv.

DN rapporterar att flera patientföreningar får bidrag från läkemedelstillverkare.

Enligt en studie ledd av universitetet i Exeter kan rödbetsjuice förbättra orken och blodtrycket.

Enligt en undersökning är äldre människor gladare

New York Times rapporterar att läkemedelsföretaget Wyeth anställt ”spökskrivare” att producera 26 artiklar för att lobba för hormonbehandling av kvinnor. Artiklarna tonade samtidigt ned biverkningseffekterna av behandlingen,

En bra relation kan fungera som en buffert för den som utsätts för jobbrelaterad stress, men om parrelationen fungerar dåligt så förstärks istället de negativa effekterna, enligt en doktorsavhandling vid Göteborgs universitet.

70 % av barnen i USA har låga nivåer av D-vitamin.
En studie visar att de riskerar sjukdomar i benstommen (t.ex. rakitis, även kallad Engelska sjukan) och långsiktigt också hjärtsjukdom.

I kvällens film "King Corn" på TV8 om majs får vi följa Ian Cheney och Curt Ellis när de odlar upp en halv hektar majs och sedan följer dess väg.

Livsmedelsverket avser att i höst fira 20-årsjubileet för nyckelhålsmärkningen.

Halten i blodet av ett hormon som avspeglar hjärtats pumpförmåga har både på kort och längre sikt stor betydelse för prognosen för patienter som kommer till sjukhus med en liten hjärtinfarkt eller svår kärlkramp. Ju högre hormonhalten är, desto sämre är prognosen.

Hög konsumtion av fettsyran omega-6 mer än fördubblar risken att få tarmsjukdomen ulcerös kolit, medan en omega-3-fettsyra (DHA) istället minskar risken med 77 procent.

"Tro dem som söker sanningen. Betvivla dem som funnit den." Så skriver bl.a Lars Werkö, Tore Schersteén och Ralf Sundberg i dagens SvD angående kolesterolets nyttighet.

På Newsmill beskriver Lars O Berglund vår ursprungliga, feta, animaliska föda i ett av de bästa inlägg som setts i denna fråga och avslöjar dessutom hur Livsmedelsverkets proselyter försöker förfalska vår historia för att finna argument för dagens sjukdomsframkallande kostråd.

– Man ska inte hålla på och äta saker som sänker kolesterolvärdet. Personer vars kolesterol gått ner har ökad risk för infarkt, säger Ralf Sundberg