Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

LCHF.se lanserar nu månadsmedlemskap. För att minska tröskeln att komma med i gänget så kan man betala per månad via faktura eller kort. Tecknar man upp sig på längre tider får man speciella förmåner.

Barn som dagligen drack standardmjölk hade lägre BMI än jämnåriga som sällan drack mjölk alls.
[Dagens Medicin]

Läkarna Annika Dahlqvist och Jörgen Vesti Nielsen framträdde på ett möte anordnat av Blekinge Diabetesförening.

Andelen överviktiga barn blir färre, men fortfarande väger för många svenska barn för mycket. Det visar en studie som gjorts vid Umeå universitet. Andelen överviktiga fyraåringar har minskat från 20 procent till 17.
[UNT/TT]

Många missar varandra vid chatten

Enligt Media Update tar Scan bort E621 i sina produkter
(Media Update är en annonsajt med nyheter från myndigheter, organisationer och företag)

Annika Dahlqvist har i sin blogg skrivit att hon tror att svininfluensaviruset är skapat i ett laboratorium av läkemedelsföretag.

Går du förbi frysdisken och tänker: Färska grönsaker annars kan det vara! Då är det dags att tänka om. En ny dansk studie visar att djupfrysta grönsaker är minst lika nyttiga som färska.
[Aftonbladet]

Uffe Ravnskov intervjuas med anledning av den ökade förskrivningen av statiner (kolesterolmedicin).

Frågeställningen kring frukt och fruktsocker blir mer och mer aktuell. Lars-Erik Litsfeldt, en av grundarna av LCHF.se, var med på TV4 Efter Tio idag.

Livsmedelsverket kommer att ändra sitt kostråd om bröd till varje måltid. Nu ska fullkorn betonas och förslaget lämnas ut på en öppen remiss.

Risken för hjärtinfarkt och hjärtsjukdom minskar efter rökförbud på offentliga platser som kontor, restauranger och flyg, slår en forskarpanel fast i USA.
[Nyhetskanalen]

Vi är nu 300 medlemmar på LCHF.se!
Mycket roligt tycker vi som driver och utvecklar siten med dess tjänster.

Nu är vår chatt här!
I chatten kan vi snacka lite snabbare med varandra och byta tankar, idéer och erfarenheter med LCHF-kost.

Ur Västerbottens-kuriren: "Vilhelminabon och politikern Jonny Kärkkäinen är Sveriges stora hopp inför tyngdlyftningen i World Master Games som avgörs i dag i Sydney, Australien." "World Master Games, WMG, är ett av världens största multisportevenemang. I...

Tre medarbetare från LCHF.se kommer snart att vara med i debatter om kostfrågan.

Enligt ett nyhetsbrev från Camillas matuppror kommer City Gross nu att märka upp varor som är äkta vara enligt "Hemlige Kocken", Mats-Eric Nilsson.

Läkaren Annika Dahlqvist som gjort sig känd som förespråkare för LCHF kommer inte längre att få gå in som jourvikarie inom Västernorrland.

Skolköksföreståndaren Birgitta Melander har i samband med tv-serien Matakuten tagit tag i matsituationen och kämpar nu för bra mat till barnen. Hon har därför blivit nominerad till Svenska Hjältar.
[Aftonbladet]

I Gällivare har de kommunala företagen utmanat varandra om den största viktnedgången.

Andra fredagen i oktober firas ägget internationellt.

Överläkaren Jan Bergman har vid en radiointervju uttryckt sig kränkande om överviktiga personer varvid han blev anmäld till Socialstyrelsen.

Många blev upprörda över professor Fredrik Nyströms uttalanden om motion och läkemedel.
[Aftonbladet]

Föräldrar i Kristianstad kritiska mot nya kostråd i skolan.

Årets Nobelpris går till tre forskare som har löst en av biologins stora gåtor: hur kromosomerna som innehåller vår arvsmassa kan kopieras på ett fullständigt sätt vid celldelning och hur de skyddas mot nedbrytning.

"De etiska krav som fler kommuner ställt på köttleveranserna till sina skolkök underkänns av både Konkurrensverket och regeringen. Man kan inte kräva att köttet ska vara producerat enligt svenska regler."

Mer än hälften av de barn som i dag föds i utvecklade länder som Sverige kommer att få uppleva (minst) sin 100-årsdag. Andelen gamla som lever längre utan att ha svårare handikapp kommer också att öka.
[UNT]

Livsmedelsverket föreslår att jägare ska kunna sälja små mängder vildsvinsskött direkt till konsumenter, lokala restauranger och butiker utan att köttet har besiktats vid en vilthanteringsanläggning.

WHO har låtit utföra en mycket stor genomgång av studier av fett och kommit fram till att det inte är farligt. Undantaget är konstgjort transfett vilket kan skada kroppen.