Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Idag finns en helsida om LCHF-märkningen i Gefle Dagblad.

En stor genetisk kartläggning av landets diabetiker inleds nu för att få svar på frågan varför vissa diabetiker får allvarliga komplikationer och andra inte.
[SR Ekot]

Det kan vara på sin plats att förtydliga kravställningen på en produkt, vara eller restaurang för att få en LCHF Certifiering av LCHF Sweden AB.
Här redogörs för huvudkraven.

LCHF Sweden AB (LCHF.se) har som oberoende företag nyligen börjat certifiera ”Bra mat för människan” dvs naturlig mat med få eller inga E‐nummer, naturliga animaliska fetter samt lågt innehåll av socker och kolhydrater. Tyvärr gör nu Livsmedelsverket allt i sin makt för att stoppa märkningen.

Föräldrar i Skaraborgsområdet kräver att fetare mat serveras i skolbespisningarna.

På tisdagen träffade ett föräldranätverk kostcheferna i Skaraborg. Syftet med mötet var att förmå skolmatsansvariga att även servera feta mejeriprodukter. För närvarande är det lättprodukter som lättmjölk och lättmargarin som erbjuds eleverna, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Har du svårt att sluta äta flingor, chokladkex, glass och fruktjuicer? Inte så märkligt egentligen. Forskarna har upptäckt att de innehåller en speciell sorts socker som triggar kroppen att bara vilja ha mer. Och mer.

LCHF.se-medarbetaren Bitten Jonsson medverkade i Malous Efter tio.

Det är nu högaktuellt att Livsmedelsverket försöker stoppa märkning av naturlig mat utan tillsatser. Äkta vara stötte direkt på problem från verket och LCHF.se kommer snart ut med information om samma erfarenheter.

De senaste åren har allt fler forskare börjat ifrågasätta Livsmedelsverkets fettsnåla kostråd. Vid årskiftet skulle Livsmedelsverkets expertgrupp för kost och hälsa bytas ut. När vi nu äntligen ser resultatet så visar det sig att inte en enda kritiker finns med.

Sammanställningen av dietisternas kartläggning av LCHF finns nu publicerad på DRF:s hemsida.

Björn Ferrys för många så överraskande OS-guld i skidskyttets jaktstart, innebär genombrottet för toppidrott på LCHF-kost i Sverige.

För oss på LCHF.se är det inte alls en lika stor överraskning.
Vi visste att förutom den målmedvetenhet, obestridliga fysiska talang och det starka psyke som Björn besitter och som är så betydelsefulla i en sport som skidskytte, hade ett nytt element tillkommit – LCHF!

Sten Sture Skaldemans senaste bok finns nu i vår webshop. Boken heter "Varför går jag inte ned i vikt?"

Dietisternas riksförbund har kartlagt verkningarna av LCHF

LCHF Sweden AB ingår i inkubatorbolaget Movexum i Gävle. Movexums uppgift är att stimulera till tillväxt för sina företag i inkubatorn. Ett viktigt led är att hjälpa till med finansiering.

Felet har hittats. Nu fungerar lchf.se snabbt och bra igen.

Barn som tillbringar mycket tid med sina mor- eller farföräldrar löper ökad risk att bli överviktiga, enligt en studie från Storbritannien.
(Dagens Medicin)

Allt mer forskning visar idag att vårt sätt att leva i den utvecklade delen av världen kan vara orsaken till många av våra allvarliga sjukdomar. Nu visar svenska forskare att även stroke kan kopplas till brister i immunförsvaret.
[SVT]

Glöm nyckelhålssymbolen för gott. Nu inför LCHF.se märkningen 'Bra mat för människan' vilket betyder artriktig och icke sjukdomsframkallande föda.

Ett växande problem. Ett förhöjt blodsocker kombinerat med barnfetma kan vara en tydlig indikator på en ökad risk för en förtida död. Det visar en studie som har letts av forskare vid Umeå universitet, och som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine i dag.

Den första genkartläggningen av en urtida människa är nu färdig. Det är en 4000 år gammal grönländare som fått sina gener utforskade. Kartläggningen är gjord av ett internationellt forskarlag med den danska professorn Eske Willerslev i spetsen och genkartan avslöjar bland annat en hittills okänd migrering för 5500 år sedan.
[SR]

Ett stort sötsug hos barn kan tyda på depression eller leda till alkoholism, varnar ett amerikanskt forskarlag i en rapport.
[Dagens Nyheter]

På Åland har man på ett hem för äldre börjat införa mat som gör att man ska komma tillrätta med undernäringen.
[Nyan]

Svenskar har under många år varit världens mest sjukskrivna folk, men nu ser det ut att vara passé. Sverige ligger på ett Europagenomsnitt med betydligt färre sjukskrivna än grannländerna Norge och Finland.
[SR]

Forskning om smör

Enligt en studie hittar man inga fördelar av att icke insulintagande typ 2-diabetiker skulle mäta sitt blodsocker.
[MedIndia]

LCHF sänker blodtrycket lika bra som läkemedel.
[Health News]

Färre patienter med milda psykotiska symtom drabbades av psykossjukdom om de behandlades med omega 3-fettsyror, enligt en ny studie från Österrike.
[Dagens Medicin)