Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Nu finns böckerna "Hjärnkoll på vikten" och "Ät upp till bevis" i vår webshop.

Forskare har upptäckt att män lider mer av sjukdomar eftersom de satsar mer på äventyr vilket gör att immunförsvaret blir lidande. [AB]

Så damp då den allra senaste boken i den strida strömmen av nydanande litteratur från Optimal ner i brevlådan. Fredrik Nyström är en professor som inte väjer för att utmana de seglivade kostmyterna och han gör det vanligen med en lågmäld humor och auktoritet som överröstar motståndarna.

Skräpmat som t ex chips är lika beroendeframkallande som kokain och heroin visar ny studie. Detta är egentligen samma budskap som professor Martin Ingvar för fram i sin nya bok "Hjärnkoll på vikten" men i svensk mediarapportering så framstår det som att det är fettet som är syndabocken i dramat.

Andreas Eenfeldt, "Kostdoktorn", i intervju i Nya Wermlandstidningen.

Mjukgörare från PVC kan orsaka såväl autism som fetma hos barn.
För fem år sedan skrällde forskare i Karlstad med en delstudie som visade på sådana samband. Nu kommer uppföljaren.

Enligt en avhandling av Ahmed Delli har invandrade barn en ökad risk att få diabetes.

Food and Drug Administration går nu ut med en varning för höga doser av kolesterolmedicinen Simvastatin.

Kina har nu fler fall av diabetes än något annat land.

På fredag kommer Lars-Erik Litsfeldt att finnas på plats och signera böcker i LCHF.se's monter i Bo Lindésalen på Gävle Konserthus.

Chili anses höja ämnesomsättningen men det finns fler användningsområden. [SvD]

Västra Götalandsregionen satsar 50 miljoner extra för att kunna utföra fler fetmaoperationer.
[Dagens Medicin]

Lierre Keith var vegan i tjugo år. Det var en period av idealistiskt tänkande, blandad med svåra tvivel och stora hälsoproblem. Hennes kamp, skildrad i boken "The Vegetarian Myth", har nu kommit ut på svenska på Optimal Förlag under namnet "Vegomyten"

Var personer bodde i Europa visade sig vara avgörande för i hur stor utsträckning de drabbas av åderförkalkning i halspulsådrorna, visar en stor europeisk studie, rapporterar SR:s Vetenskapsradion.

EU-kommissionen har beslutat att dra in rättigheterna att sälja bantningsmedlet Reductil då det kan orsaka hjärtinfarkt och stroke. [Expressen]

Dagens Nyheter skriver idag i papperstidningen om Diabetesförbundets ordförande Margareta Nilsson som ökat sin inkomst med flera hundra tusen de senaste åren.

LCHF.se hälsar Mats Forsenberg välkommen som ny medarbetare

Nu släpps äntligen det första numret av det efterlängtade LCHF-magasinet.

Författaren till boken Vegomyten fick häromdagen en paj med rödpeppar i ansiktet. Nu utökas sabotagen mot henne.

Mängden av transfett i margarin har minskat och genomsnittet ligger nu lägre än i Bregott och smör.

LCHF Sweden AB erbjuder från och med idag betalning via autogiro. Fyll i blanketten på http://www.lchf.se/autogiro.pdf och skicka till Gothia som sköter om fakturahanteringen åt LCHF Sweden AB. Väljer du att betala via autogiro slipper du fakturaavgiften...

Regeringen föreslår i propositionen att den nya influensan A (H1N1), även kallad Svininfluensa, i smittskyddslagen inte längre ska klassas som allmänfarlig sjukdom.

Gefle Dagblad skriver idag om nya regler för matmärkning som ska hjälpa konsumenterna att se om en vara innehåller t.ex. transfetter.

Tills nyligen var den allmänna uppfattningen att det bara fanns två sorts fettvävnad - den bruna och den vita. Den vita är den som många av oss anser vi har för mycket av och den bruna är den fettvävnad som kan förbränna fett så att den håller mängden vitt fett nere, alltså håller oss smalare och varmare. Nya studier vid Stockholms universitet har nu upptäckt en tredje sorts fettvävnad: britt fett. [SR]

Nu har forskare upptäckt en anledning till varför signalerna som triggar igång insulinproduktionen inte fungerar hos diabetiker. I ett samarbete mellan Karolinska Institutet och amerikanska forskare har en ny mutation upptäckts.
[SR]

Välväxta vikingar vittnar

Agneta Dreber föreslås bli ny styrelseordförande för Sverige Radio. Hon efterträder den nuvarande styrelseordföranden Ove Joanson.
[SR]

Enligt en ny studie kan man sänka kolesterolvärdet med 30 % med ny läkemedelssubstans.

I dagens SvD skriver journalisten Maria Carling om boken "Hjärnkoll på vikten"
[SvD]

GDA-märkningen lurar konsumenterna. En kampanjsajt, stopGDA.eu agerar nu för att få märkningen stoppad.

Dagens Medicin rapporterar om en studie där alkohol och vikt undersöktes.
[Dagens Medicin]

Kunder förlorar stora pengar på att matbutikerna konsekvent slarvar med prissättningen. TV4Nyheternas undersökning visar att du ska var särskilt vaksam på de så kallade kombinations- och mängdrabatterna.
[TV4]

Allt fler svenska grisar får foder med genmodifierad soja. Köttet säljs i butikerna som vanligt utan att konsumenterna får veta något.


Sverige och resten av EU är på väg att godkänna samma typ av förvirrande märkning av mat som finns i USA - den så kallade GDA-märkingen. Det gör det lätt för matproducenterna att lura alla konsumenter som inte har med sig miniräknaren i äffaren, att skräpmat är bra.

Ett inslag om Kostdemokrati

Enligt en rapport från Swedwatch, en granskning av Sveriges radio och forskare i Brasilien, skadas 300 000 människor varje år och cancerfallen ökar dramatiskt, på grund av de giftiga bekämpningsmedel som används för att framställa soja, som importeras som djurfoder av svenska bönder.

"Vi har ingen anledning att förbjuda importen", säger Kjell Wejdemar på Jordbruksverket.

GöteborgsPosten skriver om att en försvinnande liten andel av alla hälsopåståenden som görs på matförpackningar har vetenskapligt stöd. Detta enligt Efsa, som är den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet. Det kan säkert stämma...men samtidigt ser man tydligt de förutfattade meningar som råder hos livsmedelsmyndigheterna.

En av LCHF Sweden AB:s programmerare, Herr Liljegren, slog vid lunchtid, tisdag till med ett rekord i kort utövande av LCHF.

Kl 12.10 i P1 idag tisdag kommer en uppföljning till gårdagens program om kostrådens historia.


I en debattartikel i SvD skriver Joas Pettersson (c) om den köttskatt som varit på tal.
[SvD]

I P1 klockan 12:10 idag berättade vår medarbetare docent Ralf Sundberg att tillsammans med läkaren Göran Berglund om de tidiga studierna om det mättade fettets farlighet och att de inte håller måttet. Programmet handlar om kostrådens uppkomst och hur de...