Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Socker har en avstressande effekt... precis som andra droger

04-21 2015 

En nyligen publicerad studie visar att sockrade drycker har förmågan att trycka ned stresshormonet kortisol, precis som andra droger som alkohol och nikotin. Samma effekt sågs inte med det artificiella sötningsmedlet aspartam. Det är redan visat att inmärkt socker lyser upp hjärnans belöningscentrum som en julgran på liknande sätt som kokain. Nu kommer alltså ytterligare resultat som visar på sockrets likheter med andra droger.

Stressigt på jobbet? Dags för en rökpaus eller att skyffla in en rejäl prilla under läppen. Äntligen hemma efter en stressig dag på jobbet. Dags att stressa av med en bärsa eller ett par glas vin. Nu är det alltså visat att socker fyller samma stressdämpande funktion som andra droger. De som fortsätter att hävda att socker bara är som vilka kalorier som helst får det svårare och svårare i ljuset av ny forskning.

Läs mer här om den nya forskningen om socker och stress på Science Daily (engelska).

/Per Wikholm

04-21 2015

Det här vore en bra studie för Rössner...... så han kan ändra det nu han kom fram till för flera år sedan! Dvs. att sockerberoende inte existerade! Sanningen är nog den att just det beroendet är nog än mer vanligt än dom andra tidigare erkända! Även den kvinnliga professorn nere i Lund var ju inne på detta tidigare i sin forskning.... hon som nu satt i panelen vid SNF forum nere i Lund idag.... men hon la väl märke till motvinden i forskningsvärlden då..... och ändrade inriktning så även hon kunde få anslag till fler studier! Sicken spenatprofessor!

04-22 2015

Läs gärna Ann Fernholms utmärkta slutreplik i Aftonbladets sockerdebatt:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article20667837.ab


Namn:
Epost:
Kommentar:

Säkerhetskod
Ange koden som visas ovan, i rutan nedan
Lämna kommentar  Avbryt