Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig
Profilbild

Bengt
Som konsument kan vi ändra på det mesta, snabbare än myndigheter och regering
2 inlägg

Kategorier

ArkivSe alla »

Månadsvis

augusti 2009

Rss-flöde

Tvivelaktiga kostråd

08-26 2009 

Livsmedelsverket rekommenderar lättmargariner och vill att vi ska äta mindre mättade fetter och mera enkelomättade och fleromättade fetter. Men vad är lättmargarin egentligen? Jo av fettet 40% är nära hälften,  42,5 % mättat vegetabiliskt fett! I Bregott är med 75 % fett är de mättade fetterna (naturliga animaliska sådana) 48 % av fettmängden. Det är ingen stor skillnad mer än ursprunget. Just det, palmoljan ska vi inte gynna av miljö- och klimatskäl. De fleromättade är i Lättmargarin mest Omega-6 och det var ju ingen bra rekommendation, ur hälsosynpunkt! Hur kan SLV, Unilever och en massa dietister komma med sådana hälso- och klimatmässiga dåliga råd?

Mera detaljer finns på min andra blogg på http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/fettdebatt/fantasi.htm

Lättmargarin är det billigaste margarinet med sina nära 60 % vatten, inte konstigt! Men räknat på fettinnehållet blir det dyrare (57:92 kr/kg för ICAs lättmargarin) än Bregott och smör. Berätta detta för de ansvariga för skolmaten och be dem ta ansvar för ekonomi, hälsa och klimat! Mera detaljer hittar du på: http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/fettdebatt/fantasi.htm

 Berätta för dina vänner hur lurade de är!

 


08-28 2009

Man får inte glömma att det även är färgmedel, syntetiska konserveringsmedel och annat tjafs i dessa "hälsosamma" produkter!
Urk!!!
Jag berättar för de flesta jag träffar om hur dåligt det är för kropp och mijö med dessa fejk-produkter. Människan måste lärar sig att TÄNKA! Hur fungerar vi som system bäst? Inte genom att proppa i sig syntetiska ämnen i alla fall!
Jag vet att jag har påverkat minst 10 st att bara köpa smör, bregott och olivolja/rapsolja och det är bara början!
// J


Namn:
Epost:
Kommentar:

Säkerhetskod
Ange koden som visas ovan, i rutan nedan
Lämna kommentar  Avbryt