Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Majonäs

01-20 2011 

Om man inte orkar göra egen majonäs, vilken sort är bäst att köpa? Finns det någon som är helt utan socker? Jag har kört Kavlis ekologiska. Men det kanske finns någon bättre. Finns det något enkelt recept på majonäs som blir bra?

01-20 2011

Här är ett superenkelt recept! Det viktiga är att du häller i ingredienserna i den ordning som dom står i (och du behöver inte tänka på att alla har samma temperatur) samt att du har en mixerstav.
2 dl olja (ta INTE olivolja utan en med neutral smak)
1 helt ägg
1 msk ättika/vinäger/citron (alltså ngt av alternativen)

Häll i ordning i mixerkannan. Ta mixerstaven i botten, sätt i gång, håll stilla först. När den börjar tjockna rör sakta upp och ner. När den tjocknat (går fort) salta och peppra.

Lycka till!

01-20 2011

findus köper jag :) den innehåller 2g kolhydrater per 100g :) den är lite dyrare men värt pengarna.

01-20 2011

kavli äkta ekologisk majonnäs väldigt god och 3g kolhydrater, men inga konst och e-medel

01-20 2011

kavli äkta ekologisk majonnäs väldigt god och 3g kolhydrater, men inga konst och e-medel

01-21 2011

Tydligen finns det ingen helt sockerfri. Jag har letat och frågat de som känner till ekologiska produkter, och tänker hälsa. Det är helsjukt om det inte finns en enda majonäs som inte innehåller socker.....Både Kavli, Findus, och Coop innehåller socker. På de ekologiska står det en stjärna framför sockret, och längre ned förklaring. *= ekologisk produkt. Vem fan vill ha ekologiskt socker?

/Monica

tisdag 22 september

Står just nu å tittar på majonnäs o funderar på den ekologiska Kavli majonnäsen. Det står att den innehåller bl.a förtjockningsmedel E412. Står E412 för förtjockningsmedel? Jag tror att jag gör egen majonnäs nu när jag fick ett bra recept :)


Namn:
Epost:
Kommentar:

Lämna kommentar  Avbryt