Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Fruktmüsli - en riktig sockerbomb med mögelgifter i

10-26 2011 

Tidningen Gefle Dagblad rapporterar om en undersökning av fruktmüsli. Den kan innehålla uppemot 27 procent socker och innehåller ofta mögelgifter:

Vanlig fruktmüsli kan innehålla upp till 27 procent socker, visar Test­faktas granskning av tio fabrikat. Fyra av tio müsliblandningar innehåller även ­mögelgift, om än i låga halter. Tillverkarna framhäver gärna mängden frukt och nötter i paketen. På ICA:s står det med stora bokstäver 50 procent frukt och nötter och Axa lovar 45 procent frukt.

Förutom den torkade frukten innehåller müslin dessutom ofta tillsatt socker och honung. Socker-värstingen i Testfaktas granskning är Frebaco med 27 procent – alltså mer än en fjärdedel socker. Även Axa:s F-müsli Gold och ICA:s Müsli frukt och nötter innehåller mycket socker, 24 respektive 21 procent.

Hela artikeln i GD kan läsas här.

Kommentar: Tror man på Livsmedelsverekts kostråd så är ju det absolut nyttigaste sättet att starta dagen en tallrik med fullkornsmüsli simmandes i lättmjölk. 27 procent rent socker är astronomiskt höga nivåer. I artikeln kan man dock läsa att nyckelhålsmärkt fruktmüsli enligt Livmedelsverkets regler "bara" får innehålla 13 procent socker. Även detta är enligt min mening astronomiskt högt. Som jämförelse kan konstateras att Coca Cola och likanande Cola-drycker innehåller 11 procent sockerarter. Visst är det upprörande att inte Coca Cola också får stoltsera med Livsmedelsverkets nyckelhålsmärke!

/Per Wikholm

10-26 2011

Aha!
Det var därför som jag älskade och åt massor av både Frebacos fruktmüsli och även den påsen med f-müsli på, om det var AXA eller vad för märke minns jag inte... med lättmjölk... Gick åt både två och tre och fyra tallrikar om dagen. Samt ett antal fullkornsknäckemackor med Milda eller Becel och kavli viltost...
Jag var ju såååååå duktig och ordentlig enl livsmedelsverket. Massa fibrer och nyckelhål!
*sarkasm*

10-26 2011

En tragedie! Statens Ernæringsråd i Norge har en stor jobb å gjøre med å endre sine kostråd. Hilsen oss på http://lavkarbokosthold.no

10-26 2011

Trevlig sajt du har Andreas (http://lavkarbokosthold.no). Bookmarkar den!


Namn:
Epost:
Kommentar:

Säkerhetskod
Ange koden som visas ovan, i rutan nedan
Lämna kommentar  Avbryt