Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig
Profilbild

Anneli Löfgren
Är jag ett hopplöst fall
17 inlägg

Kategorier

Det finns inga kategorier.

Kört fast igen

03-01 2012 

Snälla nu behöver jag hjälp och stöttning igen.

Jag har så långa perioder då jag står helt still på vågen det händer inget. I oktober gick jag ju in på 0 kolhydrater efter att ha stått still i fyra månader och då gick jag ner 3 kg. Över jul tillät jag mig att äta lite mer gick upp ett kg men nu i två månader har jag ätit så gott som 0 igen men vågen vill inte ge några tecken på att fungera. Jag har också köpt mig ett löpband som jag tränar på varannan dag 30 min och går utöver det många promenader med hunden.

Jag känner också att efter att ätit 0 kolhydrater så är jag ännu känsligare för att äta några.

Vad gör jag nu då? Vad finns det nu att ta till.

jag väger 74,5kg har ytterligare 10 kg att gå ner, gick  ner 10kg förra året. så jag tror inte kroppen vill vara på denna vikt i alla fall vill inte jag det.

03-01 2012

Hur lång är du? Hur gammal och har du försökt gå ner i vikt tidigare?

03-01 2012

Hänger inte riktigt med, har du nu gått upp de 10 kg du gick ner "förra året"? Åt du LCHF när du gick ner i vikt (och upp i vikt)?

Ändrad: 2012-03-01 11:50:48

03-01 2012

Platåer är blä! Och det enda som hjälper är att tålmodigt äta sin LCHFkost trots att vågen inte visar någon skillnad alls.
Kanske kan du ställa undan vågen och bara satsa på att äta så perfekt LCHF du bara kan under tre månader - skriv upp allt du äter och var ärlig mot dig själv.
Lycka till!
/Mirre

Ändrad: 2012-03-01 18:16:08

03-01 2012

Försök och inte hänga upp dig på att väga dig jämnt och ständigt. Ät LCHF-kosten och om du nödvändigtvis måste väga dig så kanske istället var fjortonde dag eller en gång per månad.

03-01 2012

jag är 45 år och 164cm har försökt banta i 20 men inte lyckats har provat alla modeller. Har nu ätit lchf i ca två år, helt seriöst i ett år. Gick ner fem kg från januari till juli förra året stod stilla till oktober då jag gick på 0kolhydrater gick då ner fyra kg på tre veckor men har stått stilla sen dess och jag äter så gott som 0 hela tiden. Spelar ju inte någon roll om jag väger mig eller inte när inget händer jag vill ju gå ner tio kg till :(

03-01 2012

Men Annelii hur mycket har du vägt från början? Jag vägde 98 i juni förra året och har nu gått ner 16,3 kg och jag har hållit mig under 20 kolhydrater per dag och oftast under 15. Använder mycket grädde och creme fraiche när jag fixar mat och har kokosfett i kaffet.
Skriver du upp vad du äter? Låter som en klyscha men slutar man med det och sen börjar igen så har man oftast lättat på reglerna. Det är min erfarenhet. Sen finns det ju människor som inte går ner men det är nog en minoritet och oftast finns en förklaring. Dolt socker i en del mat kan vara en bov och man måste "plugga" näringslära och kolla E-ämnen och glutamat och sånt skräp som finns dolt överallt. Lycka till.

03-02 2012

Mitt råd, som många andras, är att du måste ge det längre tid. Har ätit LCHF i drygt 3 år men hade inte långt kvar till normalviktig när jag började. Då utgår jag från BMI som iofs kan diskuteras. Vill gärna bli av med 4-5 kg och har lyckats med 2 kg under de här åren. Man kan säga att min platå nu pågått i drygt 1 år. Jag fortsätter att äta LCHF för att jag ändå känner mig viktstabi, mår bra i magen och i övrigtl och går aldrig och lägger mig hungrig! Vet att om jag tillför kolhydrater enligt tallriksmodellen så kommer kilona att krypa uppåt igen (eftersom jag provat det tidigare) och då är banta det jag behöver göra. Vill inte dit igen.

03-02 2012

Hej!
Det är Mirre igen....
Om du är någorlunda muskulös så skulle det helt enkelt kunna vara så att du nått din målvikt nu - alltså inte vad du vill väga utan vad din kropp vill. Om du är nyfiken så finns det ju möjlighet att mäta fettprocent i kroppen (tex på dagspa eller någon salong) och på så sätt ta reda på om du har för mycket fett eller om det är muskler du bär runt på. LCHF gör oss smala med starka och muskler väger en hel del.

03-03 2012

Om du nollar en tid så dröjer det några veckor innan din känslighet för kolhydrater försvinner. Om du tänker på din kropp som verkmästarn i magen , han har ett gäng arbetare som jobbar dygnet runt. De slappnar av när de får lite kolhydrater men, så ger du kroppen extra för att det är jul och då blir det övertid samt att de får order på att hålla fettet i lager....Det finns så mycket gott att äta idag med LCHF och lättlagat är det oxå ....Kolla runt på olika recept och testa lite nytt. Håller du dej runt 10-15 kolisar om dagen så kommer du att gå ner. Du har oxå börjat träna, det hjälper till att bilda muskler som väger mer. Jag är 162 cm och väger idag 80 kilo. Om jag skulle gå efter tabellerna så skall jag ner 15 kilo till. Det jag har idag är toppen och jag trivs. Min kropp släpper inte mer och antagligen är det så hos dej oxå. Har stått på 80 i 1,2 år nu....något kilo upp och något kilo ner men hela tiden hamnar jag på 80.....Sluta att väga dej och ät o må gott så löse det sej av sej självt!!!
KRAM eva-britt


Namn:
Epost:
Kommentar:

Lämna kommentar  Avbryt