Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig

Innehåll


Om oss

LCHF-kostens fördelar har hittills spridits av en handfull individer. LCHF.se är den organiserade sammanslutningen av merparten av dessa individer. Satsningens syfte är att stärka informationen om vår artriktiga föda, LCHF och dess fördelar.
De hälsofördelar kosten för med sig är vår grundläggande drivkraft.

Bolagssatsningen gör att vi kan ena våra krafter och ytterligare stärka lchf som företeelse. De avgifter bolaget tar ut för dess tjänster används i huvudsak för att finansiera infomationsspridningen av kosten samt för att skapa möjligheten för dessa individer att kunna leva och arbeta med LCHF.

Bolaget

LCHF Sweden AB startades våren 2009 som den juridiska person samarbetet och LCHF informationen kretsar runt. Bolaget i aktiebolagsform krävs för att kunna agera motpart till företag och offentliga organisationer.

Företaget har adress Box 975, 801 33 Gävle och besöksadress Nobelvägen 2, Teknikparken i Gävle. LCHF Sweden AB kommer att arbeta för att företaget blir den naturliga knutpunkten i frågor avseende kost. På grund av detta har företaget knutit till sig mycket god expertis.

Vi som jobbar med LCHF.se är följande:

Ralf Sundberg

Ralf Sundberg

Docent

Docent Ralf Sundberg har en internationellt välrenommerad forskarkarriär inom transplantationskirurgi bakom sig, ett område som på cellnivå har mycket med problematiken med diabetes och hjä kärlsjukdom att göra. Under de senaste åren har han trängt in på djupet och tvären i forskningen kring typ 2 diabetes och särskilt kostråden. Därtill har han kartlagt hur livsmedelsindustrin genom sin lobbyism påverkar makthavare och tagit fram de expertgrupper beslutsfattarna förlitar sig på, samt spårat upp rent forskningsfusk i spåren av industrin. Han har dessutom personlig erfarenhet av hur LCHF kan bota högt blodtryck.
Lars-Erik Litsfeldt

Lars-Erik Litsfeldt

Författare, jurist och föredragshållare

Har den hårda vägen lärt sig vad kroppen tål ifråga om mat. Diabetes kräver en kost som går stick i stäv med de kostråd diabetiker får idag. Detta har lett till att han skrivit flera böcker i ämnet.
Bitten Jonsson

Bitten Jonsson

Beroendespecialist

Först i Sverige med att varna för socker redan 1994. Leg sjuksköterska. Addictionspecialist. ADDIS-behörig. återfallsspecialist. Arbetar med sockerberoende och alla andra beroenden baserat på systembiologi, enligt en unik holistisk behandlingsmodell som hon utvecklat sedan 1994. Har skrivit två böcker - Sockerbomben samt Sockerfria Kokboken utgivna på Forums förlag samt en kommande tredje bok. Brinner för coaching, rådgivning, föreläsning och utbildning.
Erik Edlund

Erik Edlund

Fakta och forskning

Gick i november 2005 över till strikt LCHF-kost och är sedan dess fri tidigare diabetes- och reumatiska symtom. är logisk till sin läggning och söker förklaringar till samband mellan faktiska observationer och sin förbättrade hälsa. Fysik och matematik i hans utbildning kan förklara intresset för logik. Driver sedan ett par år MatFrisk Blogg där han kommenterar och debatterar LCHF, främst ur diabetes- och reumatikersynvinkel.
Paul Wisén

Paul Wisén

Ordförande

När jag såg kraften i LCHF bestämde jag mig för att detta måste vi berätta för världen.
Som entreprenör och företagare föll det sig naturligt att stärka LCHF genom att samla kunskapen bakom i en gemensam satsning. Själv har jag gått ner i vikt och känner mig friskare och starkare än på mycket länge. Med mina erfarenhter av systemutveckling, projektdrivning och affärsutveckling tar jag en övergripande roll under uppstartsskedet. Jag ser med stor spänning fram mot våren och sommarens fortsatta utveckling av LCHF.se och bolaget bakom.
Per Wikholm

Per Wikholm

Omvärldsanalytiker & Mikrobiolog


Per skrev tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt boken "Ideologin och pengarna bakom kostråden" och kommer under hösten 2009 ut med en kokbok för hela familjen. Per har en bakgrund som molekylärbiolog och har under lång tid arbetat med politisk kommunikation och omvärldsanalys.
Nils Bruhner

Nils Bruhner

Viktnedgång, årets Viktväktare 1996 (som nu tänkt om)

Har ibland haft svårt att knyta skorna och då påbörjat viktminskningsarbete vilket bla. ledde till utmärkelsen årets Viktväktare 1996. är f.d. officer och tycker om hårt arbete och frisk luft. Har tidvis fungerat som lärare och föredragshållare. är sedan många år egen företagare och har de senaste två åren försökt lära sig allt om viktminskning genom att utesluta kolhydrater och öka fettintaget.