Användarnamn
Lösenord

Kom ihåg mig
Viktnedgång

 

Ät dig frisk och smal - utan svält!


Att gå ner i vikt med LCHF innebär att få kroppen att jobba med dig istället för mot dig. I princip alla andra metoder för att gå ner i vikt går ut på någon form av kontrollerad svält där man tvingar kroppen att göra av med fler kalorier än den får. För att klara detta måste man äta ofta, annars blir man så hungrig att man inte längre klarar av att äta "nyttigt", dvs kalori snålt. Man finner sig själv igen som så många gånger tidigare stå och äta något vid kylskåpet. Man känner sig då misslyckad och behöver gärna äta lite till eftersom man av någon anledning kortvarigt verkar må bättre då.

 

Kroppen är inte gjord för att enkelt kunna minska i fettmassa genom svält. Tvärt om, kroppen är gjord för att inte gå ner i fettmassa vid svält. Den som bantat/svält sig ofta vet att desto fler gånger man gjort det, desto svårare blir det. Kroppen blir expert på att inte tappa vikt samtidigt som den också kan öka i vikt genom att man bara tänker på mat. I alla fall känns det så. 

Alla andra svältbaserade viktminskningsmetoder såsom viktväktarna, viktklubb.se, xtravaganza eller olika pulver etc skapar kortvariga resultat och rustar din kropp för att klara nästa svältomgång bättre, dvs minskar dina chanser att till slut nå en normalvikt.
 
LCHF gör tvärt om. LCHF gör att kroppens naturliga viktkontroll system kommer igång igen. Ditt blodsocker ligger på en nivå som gör att du kan kontrollera ditt intag, energiförbrukningen maximeras och dina hormoner som styr om kroppen ska lagra fett eller bränna fett jobbar med dig, din fettförbränning i kroppen är alltid på topp. På detta vis skapas en viktnormalisering. 
 
Att lägga om kosten till LCHF-kost är enkelt och hur du gör får du lära dig här på LCHF.se eller kanske via någon bok du redan införskaffat. Vid omställningen kan det vara bra att inte vara ensam, olika personer kan få olika omställningsbesvär och det är då bra att förstå vad som händer och att det inte är någon fara. Hjälp och stöd från andra i samma situation finns också samt de verktyg, recept och expertis som behövs för att nå framgång. 

Vi välkomnar dig till din nya viktnormaliserings- och hälsoresa med oss. 

 

Vill du veta mer?

 Läs vidare i Franks krönika om Hormonell Viktreglering Del 1.


Del 2

Läs Nils fördjupning (kräver att du är inloggad)

Läs Nils krönika


 Läs om snabb viktnedgång med vLCHF Till toppen